icon Seamonkey

Seamonkey is een gratis internetsuite waarmee je kunt surfen, email, chatten en websites ontwerpen.

Seamonkey is een gratis web suite waarin een aantal applicaties zijn samengevoegd. Zo heb je vanuit een centraal punt toegang tot je browser, email, adresboek, website editor en chat programma. Seamonkey is een voortzetting van de voormalige Mozilla Application Suite.

Browser
De internet browser maakt gebruik van de populaire Firefox render-engine en is voorzien van bekende kenmerken als tabs, popup blokken, rss feed en de slimme adresbalk. Recente ontwikkelingen als HTML5, hardware acceleratie en verbeterde JavaScript snelheid ontbreken niet.

Mail & Nieuws
Seamonkeys Mail en Nieuwsgroepen client deelt veel code en functies met de Mozilla Thunderbird zoals Junk mail filtering, tags en mail views, het kan web feeds lezen, ondersteund meerdere mailaccounts en heeft een adres boek.

HTML Editor
Compozer is een eenvoudig te gebruiken HTML editor. Het kan overweg met css, dynamische tabellen, lagen en veel meer.

IRC
Chatzilla is een IRC client. Hiermee log je op verschillende netwerken en kanalen in om te chatten met andere gebruikers.

Omdat de onderdelen veel gebruik maken van de stand-alone programma's die Mozilla aanbiedt kun je ook de extensies downloaden om het pakket naar eigen smaak aan te passen.

Seamonkey wordt door de een actieve gemeenschap onderhouden, overzien door de Seamonkey Council. Een Nederlandse taalversie is beschikbaar.

Seamonkey screenshot Seamonkey screenshot

actuele versie

2.49.4

website maker

Seamonkey

website app

www.seamonkey-project.org

tags

seamonkey browser email irc client suite composer html