icon SRWare Iron

SRWare Iron is gebaseerd op dezelfde open-source code als de Chrome browser van Google. Het verschil is dat Iron de spiedende google functies heeft weggelaten.

SRWare Iron of simpelweg Iron is een een open-source webbrowser ontwikkeld door het Duitse bedrijf SRWare voor Windows (XP,Vista,7), Linux en USB-sticks. De browser is gebaseerd op het project Chromium en andere open-source software. Deze webbrowser heeft bijna dezelfde functies als Google Chrome, er is nog een extra Adblocker aanwezig.

Google Chrome en SRWare Iron zijn volledig hetzelfde qua uiterlijk. Iron gebruikt een nieuwste versie van de WebKit engine en er zijn een aantal functies verwijderd in Iron die wel in Chrome aanwezig zijn:

* Een unieke ID waardoor de gebruiker kan worden geidentificeerd (deze wordt aangemaakt bij de installatie).
* Een tijdstempel wanneer de browser is geinstalleerd.
* Google gehoste foutmeldingen als er een server niet is gevonden.
* Bug Tracking systeem, stuurt informatie over crashes of fouten.
* RLZ identifier. Deze Chrome-functie verzendt informatie in gecodeerde vorm naar Google, bijvoorbeeld, waar en wanneer Chrome is gedownload.
* Google Updater, installeert automatisch en deze start elke keer op in de achtergrond bij het aanmelden van de gebruiker.
* URL-tracker: Roept, afhankelijk van de configuratie, 5 seconden na het opstarten de Google Homepage op en opent deze in de achtergrond.
* DNS voortijdig ophalen.

Eigenschappen

* Automatisch aanvullen van webadressen
* Een compleet nieuwe V8-JavaScript-Virtual Machine
* Iedere tab en plug-in wordt in een eigen proces uitgevoerd. Dit komt de stabiliteit ten goede en voorkomt het opeisen van te veel werkgeheugen. Wanneer een webpagina een proces laat vastlopen, dan kan dit beeindigd worden via het ingebouwde taakbeheer van Iron (te vergelijken met het taakbeheer van een besturingssysteem). De overige tabbladen kunnen daardoor gewoon gebruikt blijven worden, zonder dat de browser opnieuw opgestart moet worden. Daarnaast kan een tabblad versleept worden en in een apart venster gedraaid worden.
* Incognito-mode: in deze mode wordt er geen informatie over het surfgedrag van de gebruiker opgeslagen. De Cookies en de lijst met bezochte pagina's worden verwijderd zodra het tabblad gesloten wordt. Bladwijzers worden wel behouden.
* Volledig scherm (F11), zo kan de focus gelegd worden op de pagina en niet op de browser zelf.

SRWare Iron screenshot

actuele versie

67.0.3500.0

website maker

SRWare

website app

www.srware.net/en/software_srware_iron.php

tags

srware iron browser chrome surfen privacy chromium html5