icon Urban Terror

Urban Terror is een gratis multiplayer first person shooter gebaseerd op de Quake III Arena. Deze tactische shooter heeft een vermakelijk en verslavende gameplay.

Urban Terror is een gratis multiplayer first person shooter, ontwikkeld als mod voor Quake III door FrozenSand. Dankzij de ioquake3-code is Quake III Arena niet meer vereist zodat je deze game gewoon kunt spelen.

Urban Terror kan omschreven worden als een hollywood tactische schooter. Realisme is een belangrijk aspect van deze game, samen met het motto 'fun over realism' resulteert het in een unieke, aangename en verslavend spel.

Het spel breid de speelmechanieken van Q3A uit met een uithouding en trefzekerheid component, welke samenhangen met de gezondheid van het spelfiguur. Neemt de gezondheid af, bijvoorbeeld door een treffen of vallen, dan zakt ook het uithoudingsvermogen. Daarnaast kunnen ook bloedingen de speler verzwakken. Door het aanbrengen van een verband is deze schade te beperken en teamleden kunnen medespelers verplegen.

De volgende Modi worden ondersteund:
- Free for All (FFA, DM)
- Team Deathmatch (TDM)
- Team Survivor (TS)
- Capture the Flag (CTF)
- Capture and Hold (CAH)
- Follow the Leader (FTL)
- Bomb-Mode (BM)

Urban Terror screenshot Urban Terror screenshot

actuele versie

4.3.1

website maker

Frozen Sand

website app

www.urbanterror.info

tags

Urban Terror fps shooter first person online multiplayer