icon OpenTTD

OpenTTD is een open source variant van het strategische simulatiespel Transport Tycoon Deluxe waarin je een transport imperium moet opbouwen.

OpenTTD is een open source herimplementatie van het strategie spel Transport Tycoon Deluxe (TTD). In deze game ben je de directeur van een nieuw transportbedrijf in 1950 en moet je je eigen transport imperium opbouwen. Hiervoor heb je de beschikking over spoorwegen, autowegen, luchttransport en maritieme transportmiddelen.
Je kunt beginnen met een kaal veld of laadt een scenario waarbij je de moeilijkheidsgraad kunt kiezen.

Langzaam bouw je steden en maakt verbindingen. Wees je tegenstanders te slim af door het aanbieden van aantrekkelijke passagiers- en grondstoffenroutes om als transportbedrijf de hoogste rang te krijgen in het jaar 2050.

Basis van OpenTTD is het door Chris Sawyer ontworpen spel Transport Tycoon Deluxe en bevat diverse verbeteringen en uitbreidingen, inclusief een multiplayer modus, betere stations en voertuigen, grotere mappen en een heleboel andere opties.

OpenTTD draait op Linux, Unix, BeOS, OS/2, Windows en heel wat andere besturingssystemen. Het spel heeft ook een Nederlandse vertaling.

OpenTTD screenshot OpenTTD screenshot

actuele versie

1.8.0

website maker

OpenTTD project

website app

www.openttd.org

tags

open ttd transport tycoon multiplayer simulatie strategie