icon MilkyTracker

MilkyTracker een open source, multi-platform trackersoftware waarmee je muziek kunt componeren in de ouderwetse Fasttracker II stijl.

MilkyTracker is een old-skool programma om muziek te componeren, zogenaamde trackers. In de jaren '90 waren dergelijke muziek makers erg populair. Niet alleen op de pc maar ook op bijvoorbeeld de Amiga computers werden onder meer ProTracker en Fasttracker veelvuldig gebruikt. MilyTracker probeert deze muzieksoftware in leven te houden.

In tegenstelling tot normaal componeren plaats je de noten niet op een notenbalk maar plaats je samples in een kolom, de track. Deze samples zorgen voor de tonen van bijvoorbeeld drum, piano, orgel, loops, bas, enzovoort. De toonhoogtes kun je een effect meegeven. Zo maakte je vrij eenvoudig nummers, of modules zoals ze in dit geval heten, in het .mod of .xm. Een ander voordeel van trackers is dat er erg veel samples te vinden zijn op het internet die je kunt gebruiken en ook kun je inspiratie opdoen aan de hand van de vele beschikbare tracks.

Standaard ziet de interface er nogal klein uit, gelukkig kun je dat verhelpen door de venster en font opties aan te passen. MilkyTracker is verkrijgbaar voor windows, linux, mac of amiga en laat zich door het open-source formaat in andere smaken compileren.

Voornaamste kenmerken:
- interface in Fasttracker II uiterlijk
- accurate afspelen van .xm modules
- ProTracker 2/3 .mod afspelen en bewerken
- diverse resample opties inclusief geemuleerde Amiga 500/1200 sound output
- gebruikersinterface met tabs
- tot 32 modules gelijktijdig spelen
- ondersteuning van 30 module formaten
- afspelen van zip, powerpack en UMX modules
- exporteren naar .wav
- samples editor
- krachtige instrument editor
- MIDI In support
- Module optimizer
- gelijktijdig afspelen en bewerken

MilkyTracker screenshot MilkyTracker screenshot

actuele versie

0.90.85

website maker

Milkytracker project

website app

www.milkytracker.org

tags

milkytracker 8-bit fasttracker midi componeren muziek