icon Multi Commander

Multi Commander is een gratis vervanger van de Windows verkenner waarmee je bestanden en mappen efficient kunt beheren.

Multi Commander is een bestandsbeheer programma vergelijkbaar met de standaard verkenner in Windows. Nadeel van die verkenner is dat je maar 1 paneel tegelijk kun zien. Wil je de bestanden uit verschillende mappen naast elkaar zien, dan moet je nog een verkenner venster openen. Met Multi Commander doe je dit gewoon in hetzelfde programma.

Dankzij het dubbele bestandspaneel kun je snel bestanden en mappen verslepen of kopieren en zie je in een oogopslag verschillen in de mappen. Het programma maakt veel gebruik van menus en knoppen. Dat is uiteraard even wennen, maar in de praktijk blijkt dat wel efficient te werken.

Multi Commander heeft ook voor gevorderde gebruikers goede functionaliteit. Zo tref je bij Tools, File Security de mogelijkheid aan het eigenaarschap van een bestand over te nemen of machtigingen te onttrekken of toe te voegen. Zoiets is uiteraard ook mogelijk via de Windows Verkenner, maar daar zitten zulke mogelijkheden dieper verborgen.

Verder kun je mappen synchroniseren, hernoemen met reguliere expressies, het uiterlijk of je eigen commando maken. Multi Commander laat zich uitgebreid naar eigen wens configureren.

De software, dat zowel in een 32- als een 64-bitsversie bestaat, is ook in het Nederlands in te stellen.

Multi Commander screenshot Multi Commander screenshot

actuele versie

8.3.0

website maker

Mathias Svensson

website app

www.multicommander.com

tags

multi commander verkenner bestandbeheer