icon AssaultCube

AssaultCube is een snelle first-person shooter gebaseerd op de Cube engine die te spelen is in multiplayer modus of singleplayer tegen bots.

AssaultCube is een snelle first-person shooter gebaseerd op de Cube engine. Voorheen stond deze game bekend als ActionCube. De nadruk van deze shooter ligt op online spelen maar het is ook mogelijk in singleplayer modus te strijden tegen computergestuurde bots. Met een geweer in de hand loop je door een duistere lokatie op zoek naar tegenstanders om overhoop te schieten zonder dat direct de politie aan je deur staat.

AssaultCube is een redelijk compact spel die geen hypermoderne snelle computer vereist en om goed te kunnen spelen is ook geen supersnel internet nodig. Met 12 verschillende spelmodi en 19 verschillende 'werelden' geeft dit spel je uren spelplezier.

De graphics van AssaultCube zijn simplistisch en de omgevingen zien er wat duf uit en je bent even aan het zoeken voor je de juiste speelruimte met tegenstanders hebt gevonden om er op los te knallen.

AssaultCube is gratis verkrijgbaar voor Microsoft Windows, Linux en Mac OS X. Hoewel de Cube engine vrije software is, zijn sommige delen van de bijkomende media, zoals de graphics, uitgegeven onder een softwarelicentie.

AssaultCube screenshot AssaultCube screenshot

actuele versie

1.2.0

website maker

assaultcube project

website app

assault.cubers.net

tags

fps shooter first person online multiplayer singleplayer