icon Lucas Chess

Lucas Chess is een van de meest uitgebreide computer schaakspelen met een ingebouwde trainer.

Lucas Chess is niet echt bedoeld voor de startende schakers die de basisbeginselen van het schaken willen leren. Ben je echter al wat op de hoogte van de regels dan kan je aan de slag met Lucas Chess. Deze schaaksoftware laat je kiezen uit diverse tegenstanders met allen hun eigen sterkte. Het programma wijst je op fouten en laat je duizenden oefeningen doen om zodoende je niveau te verhogen, tot 3000 elo.

De kern van een schaakcomputer is een schaak motor. Dat is als het ware het brein van de machine. Lucas Chess heeft een aantal schaakbreinen waaruit je kan kiezen, waaronder de bekende sterke Stockfish engine. Maar ook voor kinderen zijn er passende schaak motoren te vinden. Monkey maakt bijvoorbeeld makkelijk fouten en dat is erg leuk voor kinderen.

Lucas Chess heeft voor ontelbare uren trainingsmateriaal in huis. Je kunt specifieke onderdelen als zetten, eindspel of tactiek trainen. Er is ook een optie schaak als een grootmeester en hiermee kan je partijen van je favoriete grootmeester naspelen.

Lucas Chess screenshot Lucas Chess screenshot

actuele versie

11.10

website maker

Lucas Monge

website app

www-lucaschess.rhcloud.com

tags

schaken bordspel taktiek training