icon RawTherapee

RawTherapee is een zeer uitgebreid gratis fotobewerkingsprogramma om de RAW opnames van je digitale camera te bewerken.

Steeds meer camera's hebben de mogelijkheid om foto's op in het RAW formaat. Dergelijke bestanden bevatten veel meer informatie dan de traditionele jpg afbeeldingen en leveren daardoor mooiere foto's op. Voor het bewerken hebt u wel een raw-converter nodig, zoals Raw Therapee.

Met deze foto software kun je foto's scherper maken, helderheid van de kleuren aanpassen, maar ook schaduwen bijwerken, en kleurinstelling op hoog niveau aanpassen. Zo biedt het de mogelijkheid om afbeeldingen aan te passen met algoritmes als: DCB, EAHD, AmaZE, HPHD, en meer.

RawTherapee kan ook de witbalans aanpassen, saturatie wijzigen, en maakt toonbewerking mogelijk. Met de functie om ruis weg te werken is het mogelijk en deel van de foto naar voren te halen en de achterliggende delen in een waziger weer te geven.

RawTherapee ondersteunt nagenoeg alle camera formaten, en u kunt bestanden in een batch bewerken. Met de duidelijke en handige interface kunt u gemakkelijk al uw foto's een professionele uitstraling geven.

Belangrijke bewerkingen van RawTherapee:
- witbalans
- belichting
- contrast
- kleurverzadiging
- helderheid
- bijsnijden
- roteren
- verscherpen
- ruisonderdrukken
- rensvervorming
- opslaan als jpg, TIFF en PNG

Het installatiebestand bevat de 32bit en 64bit variant. Versienummers kunnen hierbinnen verschillen.

RawTherapee screenshot RawTherapee screenshot

actuele versie

5.4

website maker

RawTherapee Project

website app

rawtherapee.com

tags

raw camera converteren foto afbeelding exif