icon Privazer

PrivaZer beschermt je privacy door het verwijderen van geschiedenis en andere overbodige bestanden op je computer.

Privazer is een handig programma wanneer je op je digitale privacy gesteld bent. Dit doet het door je computer te scannen op allerlei geschiedenis bestanden. Denk aan je surfgeschiedenis in de browser maar ook andere tijdelijke bestanden die automatisch door het besturingssysteem zijn gemaakt worden verwijderd.

De eerste keer dat je Privazer gebruikt kan wat langer duren. Mede omdat je eerst een aantal opties doorlopen waarin je aangeeft wat wel of niet gewist moet worden. Gelukkig worden je instellingen opgeslagen en hoef je dit maar één keer te doen. Achteraf aanpassen blijft gewoon mogelijk.

Opschonen van het systeem kan de eerste keer ook meer tijd in beslag nemen omdat het programma grondig je harde schijven doorzoekt en onderdelen verwijderd die je misschien een hele tijd geleden eens hebt gebruikt. Het zoekt op de bekende plekken naar je internet geschiedenis, opgeslagen cookies en startmenu items, maar ook minder verwachte lokaties als Microsoft Spellen geschiedenis of oudere versies van het systeem die nog aanwezig zijn.

Als Privazer klaar is met zijn werk heb je een mooi opgeruimde computer die niet enkel je privacy helpt beschermen maar ook je systeem als geheel wat sneller maakt.

Software waarmee je je computer kunt opruimen gaan soms grondig te werk. Wees bewust en maak regelmatig een backup van je data.

Privazer screenshot Privazer screenshot

actuele versie

3.0.50

website maker

Privazer

website app

privazer.com

tags

privazer privacy opruimen onderhoud harde schijf