Overzicht portable internet software

Advanced Onion Router

Advanced Onion Router is een gratis programma waarmee je veilig en verbogen over het internet surft via het TOR netwerk.

aMSN Messenger

Met de portable versie van aMSN messenger kun je overal chatten of videochatten met je msn vrienden.

Cherbox

Cherbox is een klein programma om wachtwoorden voor websites te genereren en onthouden.

Digsby

Digsby is een programma waarmee je diverse messengers, email en sociale netwerkaccount beheert.

Extreme Editor

Extreme editor is een compacte notepad vervanger met extra weergave functies voor programmeurs.

FavoritesView

FavoritesView is een klein programma welke een overzicht toont van je bookmarks of favorieten.

Feedroller

Feedroller is een lichtgewicht rss feed reader welke je favoriete feeds als een nieuwsticker op het bureaublad toont.

FileZilla

FileZilla is een populaire standalone FTP client waarmee je eenvoudig en overal je serverinstellingen en ftp-lijsten mee naartoe neemt.

Firefox

Mozilla Firefox is een gratis webbrowser ontwikkeld door de Mozilla Corporation, samen met een actieve ontwikkelaars gemeenschap.

FollowMeIP

FollowMeIP is een kleine client die het ip adres van je computer beschikbaar maakt via het internet.

FTP Wanderer

FTP Wanderer is een gratis FTP client op eenvoudig bestanden van het naar het internet te verplaatsen. Met dit programma op je portable device kun je overal bij je bestanden.

GreatNews

Greatnews is een snelle en gratis RSS-lezer. Neem het programma mee op je draagbare medium en je bent overal en altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Heidisql

HeidiSql is een portable database manager, het laat je op een makkelijke wijze mysql databanken beheren via een windows interface.

HFS

HFS is een open-source HTTP File Server om bestanden te versturen via het internet. Dit stand-alone programma telt een enkel bestand en daarom goed geschikt om mee te nemen op je draagbare apparaat.

InstagramSaver

InstagramSaver is een gebruiksvriendelijk programma waarmee je je Instagram foto's en video's kunt downloaden.

Instant Rails

Instant Rails is een klaar voor gebruik pakket gebaseerd op Ruby. Het omvat Ruby, Rails, Apache, en MySQL, voor geconfigureerd en je kunt meteen aan de slag.

ip2c

Ip2c is een klein programma waarmee je controleert welk land bij een ip adres hoort.

Kompozer

KompoZer Portable is open-source software om websites te ontwerpen. Kennis van HTML is niet noodzakelijk om het het programma via een grafische interface werkt.

Links

Links is een open-source tekstgebaseerde webbrowser met volledige HTML 4 ondersteuning. Handig bij lage bandbreedte of het testen van websites.

Maxthon

Maxthon is een moderne en snelle internet browser die gebruik maakt van een dubbele render engine.

Miranda IM

Miranda IM (Instant Messenger) is een multiprotocol programma waarmee je vanuit 1 client je verschillende messenger contacten kunt onderhouden.

Mozilla Thunderbird

Mozilla Thunderbird is de populaire email client, beschikbaar als portable applicatie. Neem al je email, contacten en voorkeuren mee op reis, naar je werk of op school.

Networx

NetWorx is een programma waarmee je het verkeer over je netwerk analyseert.

Notepad++

Notepad++ is een gratis tekstbewerker waarmee je snel platte teksten of (web)code kunt bewerken.

nPOP

nPop is een kleine email-client waarmee je je pop3 accounts beheerd. Het programma laat zich makkelijk meenemen op je draagbare medium.

Opera USB

Opera USB is de portable versie van de bekende Opera webbrowser waarmee je door het internet surft.

Pale Moon

Pale Moon is een webbrowser gebaseerd op Firefox en geoptimaliseerd voor efficiënt en makkelijk gebruik.

Pidgin Portable

Pidgin is een portable multi-protocol messenger programma waarmee je contacten van verschillende messengers (msn, google, yahoo, enz) kunt onderhouden.

PingInfoView

PingInfoView is een klein programma waarmee je snel ��n of meerdere ip adressen en domeinen pingt.

PSPad

PSPad is een gratis teksteditor voor windows dat zich vooral richt op programmeurs en webdevelopers.

PureFTPd Manager

PureFTPd Manager is een open-source ftp-programma voor Mac OSX. Met PureFTPd Manager op je iPhone heb heb je altijd een veilig ftp-client bij je.

Putty Portable

PuTTY Portable is de draagbare variant van de populaire telnet- en SSH-client. Het is gratis software waarmee iemand een verbinding kan maken met een andere computer.

QtWeb

QtWeb Internet Browser is een compacte open-source webbrowser, gebaseerd op de WebKit renderengine, en met op privacy gerichte functies.

Quick n Easy FTP

Quick n Easy is een gebruiksvriendelijke FTP-server voor windows. Zet het op de usb-stick of cd-rom en je hebt overal je bestanden delen.

Quitter

Quitter is een gratis portable applicatie waarmee je kunt twitteren vanuit een dosbox. Erg klein en daarom uitermate geschikt voor je usb-stick, iphone of smartdrive.

Seamonkey

Seamonkey is een gratis internetsuite waarmee je kunt surfen, email, chatten en websites ontwerpen.

Server2Go

Server2Go is een moderne webserver die je direct vanaf een usb-stick, cd-rom of flashdrive kunt gebruiken. Server2Go ondersteund PHP5, SQLite en MySQL.

Simple Port Forwarding

Simple Port Forwarding is een gratis programma waarmee je automatisch de poorten van je router instelt.

Skype

Skype Portable is de draagbare variant van het populaire communicatie programma Skype. Met Skype kun je gratis bellen, videogesprekken en chatten via het internet.

SRWare Iron

SRWare Iron is gebaseerd op dezelfde open-source code als de Chrome browser van Google. Het verschil is dat Iron de spiedende google functies heeft weggelaten.

Sylpheed

Sylpheed is een overzichtelijk e-mailprogramma dat werkt op verschillende besturingssystemen zoals Linux, FreeBSD, Mac OS X en Windows.

TrayUrl

TrayUrl is een klein programma om je bookmarks te beheren vanuit de systeemtray. Eenvoudig mee te nemen zodat je overal beschikt over je favoriete weblinks.

uTorrent

uTorrent is een gratis Bittorrent-client waarmee je bestanden kunt downloaden en uitwisselen met andere gebruikers.

WhoisThisDomain

WhoisThisDomain is een klein programma waarmee je op een eenvoudige wijze informatie krijgt over geregistreerde domeinnamen.

WinSCP

WinSCP Portable is een gratis FTP-client met ondersteuning voor het Legacy SCP protocol om bestanden op veilige wijze te verplaatsen.

WinWGet Portable

WinWGet Portable is een gratis lichtgewicht downloadmanager, gebaseerd op de krachtige Wget software. Als draagbare applicatie neem je het mee op je usb-stick of flash drive om overal te gebruiken.

XAMMP

XAMPP is een open-source project van ApacheFriends. Het is een simpel te gebruiken pakket om een server op je lokale computer draaien.

xB Browser

xB Browser is een gratis internet browser om veilig en anoniem te surfen. De software werkt vanaf een usb-stick en laat geen sporen achter op de computer.